Groene schutting je tuin? Tips voor een mooie groene tuinafscheiding

Groene schutting als erfafscheiding - schutting kopen

Je hebt een nieuwbouwhuis of je wilt de tuin helemaal onder handen nemen, maar waar moet je dan beginnen? Hetgeen wat het meeste in het oog springt is vrijwel altijd de schutting. Maar kies je voor een houten schutting of wil je de natuur meer in je tuin halen en ga je voor een groene schutting? Op deze pagina vind je allerlei tips voor het kiezen van de mooiste groene (en onderhoudsvriendelijke) schutting!

Of je nu een hoge groene schutting wilt of een lage, het hoeft geen jaren te duren voordat je groene schutting volledig tot de gewenste hoogte begroeid is. Je wilt natuurlijk direct kunnen genieten van privacy in je tuin en hier niet jaren op te hoeven wachten. De groene schuttingen die je kunt bestellen op onze website zijn volledig begroeid op het moment dat jij ze besteld. Hierdoor geniet je direct van een prachtige weelderige groene tuinafscheiding.

De groene schuttingen die je vind op onze website zijn ook wel bekend onder de naam ‘Kant en klaar hagen’. Deze kant en klaar hagen zijn klimop soorten, zoals de populaire Hedera Helix Woerner. Deze klimop hagen groeien tegen een raster aan. Wanneer je ze van ons ontvangt, zijn ze tot de gewenste hoogte al begroeid. Je kunt ze binnen één dag plaatsen in je tuin. 

Het fijne van de groene schuttingen, ofwel kant en klaar hagen, is dat ze verkrijgbaar zijn in diverse soorten en hoogtes, waardoor voor iedereen de perfecte groene schutting te vinden is!

Shop hier de groene schuttingen van Kantenklaarhagen.nl

Welke groene tuinafscheiding past in jouw tuin?

Om de juiste groene schutting te kiezen welke bij jou past, is het belangrijk om na te denken over de volgende zaken:

  • Hoe groot is je tuin en waar komt de groene schutting te staan? Deel je bijvoorbeeld de kosten met de buren of plaats je hem ergens anders op de erfgrens? Houd hierbij rekening met de toegestane hoogte.
  • Wil je een schutting die het hele jaar door groen blijft of mogen de bladeren verkleuren in de herfst/winter? Zo zijn de Hedera Helix soorten het hele jaar groen en kleurt de Euonymus (kardinaalsmuts) mooi mee met de verschillende seizoenen.
  • Heb je een balkon of een dakterras waar je een groene schutting wil plaatsen? Bekijk dan de kunsthagen of kies voor een kant en klaar haag in een haagbak.

Leestip: Hulp nodig bij het vinden van de juiste kant en klaar haag? Bekijk hier de uitgebreide keuzehulp!

Verschillende soorten groene schuttingen

Er zijn veel verschillende soorten groene schuttingen verkrijgbaar. Wanneer je kiest voor een groene schutting van Kantenklaarhagen.nl, weet je zeker dat je hier weinig onderhoud aan hebt! Onze hagen hoef je namelijk maar twee maal per jaar te snoeien. De groene schuttingen die het populairst zijn vind je hieronder. 

1. De Hedera Helix Woerner (en andere Hedera soorten) als schutting kopen?

Groene schutting hedera helix woerner

De Hedera Helix Woerner is de meest populaire groene tuinafscheiding anno 2021. De Hedera Helix Woerner kenmerkt zich doordat hij snel groeit, goed bestand is tegen ziekten, winterhard is én het hele jaar mooi groen blijft. Zo ben je met de Hedera Helix Woerner altijd verzekert van een prachtige groene schutting!

De Hedera schutting laat zijn bladeren vrijwel niet vallen in de winter, waardoor je ook in de koudere maanden veel privacy in je tuin hebt. De Hedera Helix Woerner heeft weinig onderhoud nodig en hoeft maar 2 maal per jaar goed gesnoeid te worden. Door het snoeien houd je de haag gezond en wordt hij voller van blad.

Bekijk hier de Hedera Helix groene schuttingen

2. De Euonymus (kardinaalsmuts) als groene schutting in je tuin

Ben je op zoek naar een groene schutting die in het najaar een prachtige oranje/rode kleur krijgt? Dan is de Euonymus wat voor jou! Deze haag biedt veel privacy en heeft net zoals de Hedera helix weinig onderhoud nodig, is winterhard en goed bestand tegen ziekten. Ook de Euonymus laat minimaal zijn bladeren vallen tijdens de koudere maanden.

Shop hier de Euonymus (kardinaalsmuts) groene schuttingen

3. De Vuurdoorn; de perfecte groene schutting tegen inbrekers

Groene schutting vuurdoorn

Een groene schutting die inbrekers ook nog eens buiten de deur houdt? Dat is de Vuurdoorn! De Vuurdoorn is een prachtige groene schutting met rode bessen en grote stekels. De Vuurdoorn is goed bestand tegen ziekten, maar groeit wat langzamer dan de Hedera soorten. De Vuurdoorn heeft weinig onderhoud nodig en hoeft net zoals de andere hagen maar 2 maal per jaar gesnoeid te worden.

Shop hier de Vuurdoorn groene schutting

Bekijk de groene schuttingen bij onze klanten!

Nieuwsgierig hoe onze klanten je voor gingen? Doe inspiratie op en bekijk hoe hun tuin eruit ziet. Je vindt alle inspiratie op onze fotopagina.