Kardinaalsmuts (euonymus) als kant en klaar haag

Ben je opzoek naar een mooie kant en klaar haag voor in je tuin? Dan ben je vast en zeker de kardinaalsmuts, of wel de Euonymus in het Latijn, tegen gekomen. In dit artikel vertellen wij je alles over de kardinaalsmuts als haag voor je tuin.

In Nederland komt de Kardinaalsmuts ook in het wild voor. De Nederlandse Kardinaalsmuts is echter wel anders dan de Kardinaalsmuts welke je op onze website vindt. De inheemse variant verliest zijn blad in de winter, terwijl de kant en klaar hagen welke je online koopt het hele jaar hun blad behouden. De winterharde kardinaalsmuts welke je bij een kwekerij koopt is veelal afkomstig uit het Noordoosten van Azië.

Verschillende soorten van de Kardinaalsmuts

Er zijn verschillende varianten van de Kardinaalsmuts verkrijgbaar. Zo leveren wij de Euonymus Dart’s Blanket. De bladeren van de Dart’s Blanket zijn ovaal tot elliptisch, hebben een glanzend laagje en zijn mooi donkergroen tijdens de lente en de zomer. In de herfst en winter kleuren ze naar oranje en rood.

Naast de Dart’s Blanket zijn er nog vele andere varianten op de markt te vinden, zoals de Vegetus, Emerald ’n Gaiety, Emerald ’n Gold en nog meer! In totaal zijn er ongeveer 180 verschillende soorten van de Kardinaalsmutsfamilie. De meeste Kardinaalsmutsen hebben net zoals de Dart's Blanket een ellipsvormig blad.

Koop hier de Kardinaalsmuts (Euonymus) Dart's Blanket

Het hele jaar door privacy met een Kardinaalsmuts

Zoals hierboven al vermeldt is, is de Kardinaalsmuts een winterharde haag. Wanneer je graag het hele jaar door wil genieten van privacy in je tuin, is deze haag aan te raden. Daarnaast is de haag ook goed bestand tegen ziekten.

Wanneer je een kant en klaar Kardinaalsmuts besteld bij Kantenklaarhagen.nl, ontvang je een volledig begroeide haag. Het formaat van de haag is 120 bij 180 centimeter (bxh). Het kan wel zo zijn dat hij soms nog iets verder dicht moet groeien wanneer je hemt ontvangt. Je kunt er dan een beetje doorheen kijken. Dit groeit snel verder dicht wanneer je hem hebt geplant in je tuin.

Een makkelijk te onderhouden haag

De Kardinaalsmuts heeft weinig onderhoud en verzorging nodig. Het is meer dan voldoende om de Kardinaalsmuts twee keer per jaar goed kort te snoeien. Zo voorkom je dat de haag begint te woekeren en geniet je het hele jaar door van een verzorgde, welgevormde haag.

Het is wel belangrijk om de haag regelmatig water te geven, zeker in het eerste jaar na het planten. Zo zorg je ervoor dat de haag prachtig blijft glanzen!

Weten hoe een Kardinaalsmuts er nu echt bij staat? 

Wil je graag weten hoe het eruit ziet wanneer de Kardinaalsmuts net geplant is? We hebben voor jou onze klantfoto's op een rij gezet. Op de klantfotopagina is de Kardinaalsmuts vooral te vinden onder zijn Latijnse naam 'Euonymus'.

Wacht a.u.b.