Wat is een meeneemhaag en welke soorten zijn er?

Meeneemhaag

Misschien dat je het al eens voorbij hebt horen komen; de meeneemhaag. Maar wat is nu precies een meeneemhaag, welke soorten zijn er en wat zijn de voor- en nadelen? Er zijn vragen genoeg! Wij beantwoorden graag al je vragen over meeneemhagen, lees dus snel verder. 

Wat is een meeneemhaag?

De meeneemhaag is ook wel bekend onder zijn andere naam ‘kant en klaar haag’. Wellicht dat je deze benaming wat bekender voorkomt. Een meeneemhaag of kant en klaar haag, is een haag die tot een bepaalde hoogte groeit op een kwekerij. Dit kan 100 cm hoog zijn of bijvoorbeeld tot een hoogte van 180 cm. Ideaal wanneer je de meeneemhaag op de erfafscheiding plaatst in de achtertuin. Je geniet zo direct van privacy en heb je meteen een groene tuin!

Bekijk alle meeneemhagen

Welke soorten meeneemhagen zijn er?

Meeneemhagen zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Wij verkopen meeneemhagen van twee ‘merken’: Mobilane meeneemhagen en Quickhedge meeneemhagen.

Mobilane meeneemhagen

De Mobilane meeneemhagen zijn verkrijgbaar in verkrijgbaar in 9 verschillende haagsoorten. Van de populaire Hedera Helix Woerner tot de heerlijk ruikende Toscaanse Jasmijn.

Alle Mobilane meeneemhagen groeien als klimop haag tegen een stalen raster. Je kunt ze net zoals een schutting eenvoudig bevestigen tussen palen. De meeneemhagen hebben een standaard breedte van 120 centimeter. De hoogte kan variëren van 100 cm tot 300 cm.

Quickhedge meeneemhagen

Quickhedge heeft in totaal 28 verschillende haagsoorten in haar assortiment van meeneemhagen. Een deel van de meeneemhagen van Quickhedge groeien net zoals die van Mobilane tegen een raster. Een ander deel van de meeneemhagen van Quickhedge groeien op stam en kun je zonder tussenpalen in de grond plaatsen.

De meeneemhagen van Quickhedge hebben een standaard breedte van 100 cm en zijn daarmee iets smaller dan de Mobilane meeneemhagen. Daarnaast zijn deze haagelementen een stuk zwaarder, waardoor je ze alleen met een kraantje kunt plaatsen in de tuin.

De voordelen van een meeneemhaag

Wanneer je een meeneemhaag besteld, wordt hij binnen 3 werkdagen vers vanaf kwekerij bij jou thuis bezorgd. De meeneemhagen hebben al meerdere groeiseizoenen op de kwekerij gestaan, waardoor hij tot volledige hoogte is begroeid. Hij heeft daarna ongeveer nog een groeiseizoen nodig om helemaal dicht te groeien.

Een meeneemhaag is onderhoudsvriendelijk! Het enige wat je hoeft te doen, is de meeneemhaag 2 keer per jaar te snoeien. Dit doe je aan het einde van het voorjaar en in het najaar. Door de meeneemhaag te snoeien, zorg je ervoor dat hij er netjes bij blijft staan en dat de haag voller wordt.

Met een meeneemhaag geniet je direct van privacy in je tuin. Daarnaast heb je ook binnen een dag een prachtig groene tuin. In tegenstelling tot kleinere stekjes, hoef je bij een kant en klare haag geen jaren te wachten tot hij mooi dicht is gegroeid.

De populairste meeneemhagen van dit jaar

Ieder jaar zijn een aantal meeneemhagen weer erg populair en dat is niet zo gek ook. Vooral de formaten 120 x 180 cm (breedte x hoogte) doen het erg goed. Dit formaat wordt voornamelijk gebruikt als erfafscheiding.

Kom alles te weten over meeneemhagen!

Wil je meer te weten komen over meeneemhagen? Je vind veel informatie op onze informatiepagina. Heb je na het lezen van de informatiepagina’s nog steeds vragen of wil je graag persoonlijk advies? Neem dan contact op met een van onze experts. We helpen je graag verder.