De kant en klare klimop schutting

Kant en klare klimop schutting

Wil je snel een mooie groene schutting zonder dat je eerst jaren hoeft te wachten totdat de losse plantjes tot een volle schutting zijn volgroeid? Dan is de kant en klare klimop schutting de perfecte oplossing voor jou! Met de kant en klare klimop schutting (ook wel Hedera schutting genoemd) creëer je binnen een dag een volledige groene tuinafscheiding.

Waarom een kant en klare klimop schutting?

Voor veel mensen is de belangrijkste reden om voor een klimop te kiezen, het feit dat de haag winterhard is en het hele jaar groen blijft. Zo heb je nooit last van inkijk en het hele jaar een groene kant en klare haag in je tuin. De hagen zijn bij levering zelfs al volledig op hoogte begroeid!

De haag is snel en gemakkelijk te plaatsen en de kant en klare klimop schutting vergt weinig onderhoud. Je hoeft hem enkel 2 keer per jaar te snoeien. De klimop schutting is ook goed bestand tegen ziekten.

Tevens stimuleert de kant en klare klimop de biodiversiteit. De haag trekt allemaal kleine dieren aan, zoals insecten en vogels. Daarmee draagt de klimop bij aan een gezondere leefomgeving.

De verschillende soorten kant en klare klimop schuttingen

Er zijn verschillende soorten kant en klare klimop schuttingen. We hebben voor jou hieronder de populairste op een rij gezet! 

Hedera Helix Woerner als Hedera schutting

De Hedera Helix Woerner is de bekendste en populairste kant en klare klimop schutting. De haag heeft een donkergroen blad met lichte nerven. De Hedera Helix Woerner is als kant en klare klimop schutting verkrijgbaar in 5 verschillende hoogtes: 100cm, 180cm, 200cm, 220cm en 300cm. 

Bekijk hier alle kant en klare Hedera schuttingen

Hedera Helix Hibernica als Hedera schutting

De Hedera Helix Hibernica kan van alle kant en klare klimop schuttingen het beste tegen zeelucht. Ideaal wanneer je vlakbij het strand woont of dicht bij de kust. De haag heeft een groen blad en de blaadjes zijn een beetje afgrond.  

De Bonte Hedera Helix als Hedera schutting

De Bonte Hedera’s hebben een iets kleiner blad en de klimop's groeien iets minder hard dan de Hedera Helix Woerner en de Hedera Helix Hibernica.

  • Hedera Helix Glacier: Deze kant en klare bonte klimop heeft een groen blad met lichte rand.
  • Hedera Helix Goldchild: Deze bonte Hedera Helix heeft een groen/grijs blad met gouden rand.
  • Hedera Helix White ripple: Deze kant en klare klimop schutting heeft een groen blad met witte rand
  • Hedera Helix Green Ripple: De Hedera Helix Green Ripple heeft een donker groen blad met een lichtere nerf.

Mobilane kant en klare klimop schuttingen

Mobilane is al jaren onze vertrouwede leveranier voor de kant en klare klimop schutting. Mobilane staat bekend om haar kwaliteit en duurzame productieproces. De klimop van Mobilane worden gekweekt in een biologisch afbreekbare bak van kokosplano.

Interesse in een kant en klare klimop?

Heb je jouw keuze gemaakt en wil je een kant en klare klimop in de tuin? Kijk dan snel op onze website. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via de mail, telefoon of chat. We helpen je graag verder met het maken van je keuze!