Wat is de prijs van een sedumdak?

De prijs van een sedumdak

Een groendak aanleggen kun je zo duur maken als je zelf wilt. Op deze pagina vertellen we je wat meer over de kosten en de prijs van een sedumdak. De kosten kunnen erg verschillen, het hangt namelijk af van diverse factoren. Gemiddeld ligt de prijs voor een sedumdak tussen de 48 euro per m2 en de 100 euro per m2. Waar deze prijs op is gebaseerd vertellen wij je graag. Zo kun je voor je eigen situatie een goede kostenberekening maken.

De prijs van je sedumdak hangt af van het type sedum

Zoals we al hebben aangegeven kunnen de kosten van een sedumdak erg variëren. Als eerste kijken we naar de prijs van het sedumdak. Je kunt bij het aanleggen van een sedumdak kiezen uit twee verschillende opties:

  • Een sedumdak aanleggen met sedumcassettes (dit zijn bakjes gevuld met sedumplantjes en substraat).
  • Een sedumdak aanleggen met sedummatten (hierbij ontvang je verschillende lagen, zoals de onderlaag, het substraat met bovenop de sedummatten).

Bekijk hier alle sedumdaken

Wanneer je kiest voor het aanleggen van een sedumdak met sedumcassettes, dan kun je deze aanschaffen vanaf 54 euro per vierkante meter. Leg je een sedumdak aan met sedummatten? Dan ben je iets goedkoper uit. De prijs begint hierbij vanaf 48 euro per vierkante meter.

Voor welk type sedumdak je kunt kiezen hangt af van o.a. je dak. Heb je een plat dak? Dan zijn beide opties mogelijk. Heb je een (licht) hellend dak vanaf 5 graden? Dan kun je alleen kiezen voor sedumcassettes. De verschillende lagen van sedummatten zouden namelijk gaan schuiven.

Daarnaast gaat het type sedum ook uit naar je persoonlijke voorkeur. Met sedumcassettes ben je namelijk een stuk sneller klaar. Het enige wat je hoeft te doen is de sedumcassettes tegen elkaar aan te leggen en eventueel op maat te snijden met een zaagje. Met sedummatten ben je ook in een dag klaar, maar dien je de verschillende lagen eerst aan te brengen op het dak.

De prijs van je sedumdak kan van nog meer factoren afhangen

Naast het type sedum zijn er nog meer factoren die de prijs van je sedumdak kunnen beïnvloeden.

De prijs hangt af van de kwaliteit van je dak

Is je dak al sterk genoeg voor het houden van sedum of moeten er aanpassingen aan gedaan worden? Niet ieder dak is stevig genoeg. Het gewicht van verzadigd sedum ligt tussen de 40 en 90 kg per vierkante meter. Afhankelijk van het type sedum dat je kiest, kan dit sterk verschillen. Hier vind je alle verschillen tussen de verschillende soorten sedum uit onze webshop.

Kan je dak verzadigd sedum niet dragen? Dan moeten er natuurlijk aanpassingen worden gedaan. Hierdoor kunnen de kosten flink omhoog gaan. Als je een vervanging aan je dak moet laten doen, laat dit doen door een vakman.

Welke soort dakbedekking heb je nu?

Heb je een wortelwerend dak of niet? Veel daken zijn voorzien van bitumen dakbedekking. Dit is niet wortelwerend. Om het wel wortelwerend te maken hoef je alleen anti-worteldoek onder het sedum te plaatsen. Een goedkope en snelle oplossing!

Let er bij het plaatsen van sedum wel op dat het dak goed is. Hiermee bedoelen we dat het dak geen gaten mag hebben en dat de dakbekleding nog in goede staat is.

Het aantal vierkante meters beïnvloed natuurlijk ook de prijs

Dit is natuurlijk een logische! Hoe groter het dak, hoe meer sedum je moet kopen. Op de sedumopties hebben we een staffelkorting zitten. Hoe meer sedum je koopt, hoe lager de prijs per vierkante meter (of per sedumcassette) wordt.

Voor welke sedumdak kies jij?

Weet je inmiddels al voor welk type sedumdak jij kiest? Wij zijn erg benieuwd! We hebben op onze website veel informatie over sedum. Mocht je er toch niet helemaal aan uitkomen, dan helpen wij je natuurlijk graag verder. 

Onze meest gelezen informatiepagina's over sedumdaken zijn: