Wat is de prijs van een sedumdak?

Een groendak aanleggen is niet goedkoop. Op deze pagina vertellen we je vooral over de kosten van een sedumdak. De kosten verschillen heel erg. Het ligt tussen de 30 euro per m2 en de 130 euro per m2. Een sedumdak heeft weinig onderhoud nodig. Je hebt qua groene daken niet alleen sedumdaken maar je kan ook kiezen voor een echte tuin op je dak. Minder mensen doen dit aangezien het een stuk zwaarder is dus niet ieder dak kan dit houden. Ook kost een tuin op je dak veel meer onderhoud en geld. In de droge tijden moet je goed op de planten letten aangezien er vaak bomen op je dak staan als je voor een tuin gaat.

Mobiroof sedum cassette (54x54x9 cm)

Maar nu gaan we over naar de kosten van een sedumdak. Zoals we net al vertelde zijn de kosten heel verschillend. Bijvoorbeeld schuine daken, daken met veel hoeken en grote daken zijn duurder dan een simpel klein of plat dak.

Voordat je een sedumdak laat plaatsen is het slim om een iemand die verstand heeft van daken naar je dak te laten kijken. hierdoor kan je kijken of een sedumdak op je dak past en wat de richtlijnen qua kosten kunnen zijn.

De prijs kan afliggen van verschillende factoren:

  • Kwaliteit dak

Het dak dat je hebt moet het sedumdak wel kunnen dragen. Als dit niet het geval is moeten er aanpassing worden gedaan aan je dak. Hierdoor kunnen de kosten flink omhoog gaan. Als je een vervanging aan je dak moet laten doen, laat dit doen door een vakman.

  • Soort dakbedekking

Veel daken hebben een bitumen dakbedekking. Deze bedekking is niet goed. Een bitumen dakbedekking is niet wortelbestendig. Om een sedumdak te plaatsen moet je een PVC of een EPDM dakbedekking hebben. Als je dit moet vervangen kost het geld.

Je kan een vakman je dakbedekking altijd laten controleren. Als je dit niet controleert moet je binnen een paar jaar het alsnog laten vervangen en opnieuw het sedumdak aanleggen. Als je het nu laat vervangen ben je dus voordeliger uit. 

  • Aantal vierkante meters

Dit spreekt voor zich. Hoe groter het dak hoe hoger de prijs. hierdoor ligt het gemiddelde van de prijzen voor een sedumdak zo ver uitelkaar. 

  • Maximale hellingshoek

Een plat dak is ideaal, maar als je een schuin dak hebt hoeft dat geen probleem te zijn. Het zou wel kunnen dat de prijs hierdoor hoger wordt. Op een plat dak droogt het sedumdak minder snel uit, omdat op een schuin dak al het water naar beneden zakt.