Sedumdak mest

Sedumdaken staan er om bekend dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Toch moet je nog wel iets aan onderhoud doen om het sedum gezond en sterk te houden. Ongeveer een à twee keer per jaar moet je het dak op om o.a. het onkruid te verwijderen en ook om het sedum te voorzien van mest. Maar, wat voor mest moet je gebruiken voor een sedumdak en hoe vaak dien je het dak te bemesten?

Bekijk hier de sedum mest en meer

Wat voor mest moet je gebruiken voor een sedumdak?

Er zijn verschillende soorten mest voor sedumdaken. In onze collectie vind je milieuvriendelijke bemestingskorrels. Deze mestkorrels zorgen ervoor dat de voedingsstoffen geleidelijk en gecontroleerd worden afgegeven aan je sedumdak. Zo krijgen de sedumplantjes niet in één keer een boost aan voedingsstoffen, maar kunnen ze hier ongeveer 9 maanden van profiteren.

De mestkorrels bestaan voornamelijk uit stikstof (N) en kalium (K) en voor een deel uit magnesium.

Wanneer kun je het beste het dak bemesten?

Hoewel de mestkorrels ongeveer 9 maanden werkzaam zijn, raden we aan om ieder half jaar het sedumdak te bemesten. Je kunt dit het beste doen aan het einde van april en aan begin september. Zo beginnen de sedumplantjes goed aan de zomer en aan de winter!

Koop mest voor je sedumdak voordelig online

Mest voor je sedumdak shop je ook gewoon online! In ons assortiment vind je emmers van 1kg mestkorrels en 5kg mestkorrels. 1kg mest is voldoende om een sedumdak van 40 m2 eenmalig mee te bemesten. Shop je bij ons meerdere emmers mest? Dan ontvang je korting!

Je sedumdak heeft nog meer onderhoud nodig

Naast het halfjaarlijks bemesten van het sedumdak hebben de sedumplantjes nog meer onderhoud nodig. Zo dien je ook ieder half jaar het sedumdak na te lopen en het onkruid handmatig tussen de sedumplantjes te verwijderen. Je kunt bij dit onderhoud gewoon over het sedumdak heen lopen. De plantjes zijn hiervoor sterk genoeg. Daarnaast dien je het sedumdak ook regelmatig te besproeien met water in langere periodes van droogte. De plantjes en het drainagemateriaal onder het sedum slaan het water op.