Groenblijvende haag; weinig onderhoud!

Wil je het hele jaar door een sfeervolle, groene tuin waar je maar weinig werk aan hebt? De populaire, groenblijvende hagen hieronder vergen maar weinig onderhoud en bieden veel plezier!

Top 3 van groenblijvende hagen die weinig onderhoud nodig hebben

1. Kant en klaar haag Hedera helix woerner

De Hedera Helix woerner is een van de populairste kant en klaar hagen. Deze sterke haag hoeft slechts 2 keer per jaar gesnoeid te worden, groeit makkelijk, is winterhard en is goed bestand tegen allerlei ziekten. De bladeren zijn hoekig en hebben het hele jaar door een mooie, diepgroene kleur. Hedera Helix woerner komt in een biologisch afbreekbare kokosbak en is verkrijgbaar in verschillende afmetingen:

2. Kant en klaar haag Hedera Helix Glacier

Hedera Helix glacier is een kant en klaar haag met een romantische uitstraling. Dit heeft de haag te danken aan de lichte kleur en het hartvormige blad. De Hedera Helix Glacier is een wat langzamer groeier dan de Hedera Helix Woerner, maar heeft verder dezelfde eigenschappen. Ook deze haag  hoeft maar 2 keer per jaar te worden gesnoeid en blijft in de winter zijn groene kleur behouden. De Hedere Helix Glacier is alleen verkrijgbaar in 120x180 cm bxh. 

3. Hedera helix white ripple

Een andere groenblijvende kant en klaar haag die weinig onderhoud nodig heeft, is de ‘Hedera helix white ripple’. Deze kant en klaar haag heeft lichtgroene, hoekige bladeren en hoeft net als de Hedera helix woerner en de Hedera helix glacier, maar 2 keer per jaar goed kort te worden gesnoeid. Ook deze haag is er alleen in 120x180 cm bxh. Meer over deze mooie kant en klaar haag wordt vertelt in de onderstaande video.

Wat is de beste manier om je groenblijvende haag te onderhouden?

Zoals gezegd, hoef je de hier bovengenoemde kant en klaar hagen maar twee keer per jaar te snoeien. De beste maanden om dit te doen, zijn juni en september. Ook belangrijk is dat je de hagen regelmatig water geeft. Vooral na aanplanting is het belangrijk om de eerste dagen even goed te sproeien. Daarna kan dit op regelmatige basis.

 

Wacht a.u.b.