Ik moet verplicht een groene erfafscheiding plaatsen, wat is aan te raden?

In sommige gemeenten is het verplicht om een groene erfafscheiding neer te zetten, bijvoorbeeld vanwege bezwaar van buren of vanwege omgevingsregels. Er zijn veel verschillende soorten groene erfascheidingen. Het is belangrijk om jezelf goed te verdiepen in de verschillende soorten groene hagen. De ene verliest bijvoorbeeld zijn blad in de winter, waardoor je door de haag heen kunt kijken. De andere haag heeft weer veel onderhoud nodig. 

Een makkelijk te onderhouden groene erafscheiding

Als je een makkelijk te onderhouden groene erfafscheiding wil neerzetten, dan adviseren wij om een Hedera helix woerner te plaatsen van 180 meter hoog. Deze kant en klaar haag hoeft namelijk maar twee keer per jaar gesnoeid te worden. Ook blijft een Hedera het hele jaar groen, waardoor de erfafscheiding dicht blijft en je in alle seizoenen van je privacy geniet.

Op Kantenklaarhagen.nl vind je groene hagen die al 100% volgroeid zijn. Dit betekent dat je niet eerst een paar jaar tegen kale plekken kijkt! 

Heb je vragen over de erfgrens? Op Kantenklaarhagen.nl staan allerlei erfgrensregels. Wist je bijvoorbeeld dat je niet zomaar een haag of schutting mag plaatsen die hoger is dan twee meter?

Bekijk hier al onze makkelijk te onderhouden hagen

 

Wacht a.u.b.