Antwoorden op vragen over ...

  • Verschil beuk en haagbeuk
  • Buxus 
  • Haagbloembakken
  • Hagen laten plaatsen
  • Levertijden

Wat is het verschil tussen de beukhaag en haagbeuk?

Op onze website Kantenklaarhagen.nl kunnen we zien waar mensen naar zoeken. Zo zien we dat veel mensen zoeken naar het verschil tussen de beukhaag en haagbeuk. Hoewel de namen veel op elkaar lijken, zitten er toch wat verschillen tussen beiden hagen. Je kunt deze verschillen ook terugvinden bij de producten zelf, maar hieronder leggen wij het voor je uit. 

De haagbeuk (Carpinus Betulus) verliest zijn blad in de winter meer dan de Beukhaag (Fagus Sylvatica). De haagbeuk kan beter tegen harde wind dan een beukhaag. Ook zijn de bladeren wat verschillend. De haagbeuk heeft wat zachter blad dan de beukhaag. Het blad van de beukhaag is wat leerachtiger. Dus:

 

  • Haagbeuk (Carpinus Betulus) meer bladverliezend in winter en kan wat beter tegen de wind.
  • Beukhaag (Fagus Sylvatica) houdt zijn (bruine) blad beter in de winter vast.

De haagbeuk en beukhaag zijn in diverse formaten verkrijgbaar. Zo kun je de haagbeuk verkrijgen in de volgende afmetingen: 100x150 cm (LxB)120x155 cm (LxH) en 100x200 cm (LxH). De beukhaag kun je verkrijgen in de volgende afmetingen: 100x120 cm (LxB), 100x150 cm (LxB) en 100x200 cm (LxB).

 

Wil je een hogere haag? Dan kun je hier diverse opzetstukken voor bestellen zodat je de haag hoger kunt laten groeien. 

Buxus als kant en klaar haag

We zien dat veel mensen opzoek zijn naar Buxus kant en klaar hagen. Helaas is dit niet verkrijgbaar, omdat dit niet wordt gekweekt. 

Haagplantenbakken bestellen

hardhouten haagbloembakDe kant en klaar haagbakken zijn handig wanneer je geen tijd hebt, maar bijvoorbeeld een balkon of dakterras. Het is zelfs mogelijk om de polyester haagbakken in een ral kleur naar keuze te bestellen (stuur ons hiervoor wel een aanvraag per mail). Je kunt ervoor kiezen om een losse haagbak te bestellen of om een haagbak inclusief haag te bestellen. 

 

Verder kunnen we wielen onder de haagbakken monteren. Let er wel op dat de haagbakken inclusief haag zwaar zijn, waardoor het zelfs met wielen lastig kan zijn om de haagbak te verplaatsen. Bedenk wel goed dat een haag op wielen een windscherm is.

Kant en klaar hagen laten plaatsen door een hovenier

Heb je bij ons kant en klaar hagen besteld? Dan is het ook mogelijk om ze door ons te laten plaatsen. Wij plaatsen ze in het grootste gedeelte van Nederland. De kosten hiervan kun je berekenen wanneer je een haag besteld. Je kunt jouw postcode invoeren en dan zie je meteen of wij ze bij jou kunnen plaatsen in de tuin en wat het kost. Hierna kun je afrekenen en wij zullen dan contact met je opnemen om een afspraak in te plannen wanneer we de hagen kunnen komen plaatsen.

Wat is de levertijd van de kant en klaar hagen?

De levertijden van de kant en klaar haag zijn over het algemeen binnen een week. Je kunt in het bestelproces aangeven welke dag je de hagen geleverd wil laten leveren. Bekijk hier de leverdag mogelijkheden zijn.

Stuur ons jouw vraag toe

Heb je nog een vraag en deze niet beantwoord op deze pagina? Dan kun je ons op bellen op 078 - 699 0173 of stuur ons een mail.